Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Γιατί οι Γερμανοί θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ;

Μπορεί το Μαξίμου να διαρρέει ότι δεν υπάρχει θέμα να μεταφερθεί το ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στο Λουξεμβούργο, αλλά η αλήθεια είναι πως αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές θα αντιμετωπίσει την πιο σκληρή στάση που είχε μέχρι τώρα η Τρόικα των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο που χθες ο αντιπρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος  «Εναλλακτική για τη Γερμανία»(AfD) Αλεξάντερ Γκάουλαντ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναλάβει την ευθύνη των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων εταιρεία στο Λουξεμβούργο είπε ότι «καμία νομισματική ένωση δεν αξίζει τέτοια στέρηση κυριαρχίας», ότι είναι καλύτερα «να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ για να ανακτήσει την κυριαρχία της» και ότι η Γερμανία να μην συμμετέχει στη στέρηση των δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού. «Επειδή, όμως, όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πιθανότητες να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της τρόικας, συζητείται τώρα το πώς μπορεί να αφαιρεθεί από τους Έλληνες και το υπόλοιπο της κυριαρχίας τους»…

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων όμως απαιτεί να πάει το ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο. Επειδή αυτό μπορούν να το επιβάλλουν οι δανειστές, ο Σαμαράς διαρρέει πως νέα μέτρα σημαίνει πρόωρες εκλογές. Το εθνικό έγκλημα είναι ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ ολόκληρη την περιουσία του ελληνικού κράτους, υπαρκτή και δυνητική, ακόμη και τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, την αξία των οποίων κανείς δεν μπορεί νε εκτιμήσει.

Πρόκειται για μια ακόμη εθνική γκάφα ή για σκόπιμη αυτοπαγίδευση; Αυτό θα το απαντήσει η κάλπη και η ιστορία…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων