Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Γιατί οι Ιταλοί αφαίρεσαν τα κινητά από τους διασωθέντες στο San Giorgio

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται λόγω πρωτοκόλλου να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στους διασωθέντες από το Norman Atlantic στο San Giorgio του ιταλικού πολεμικού Ναυτικού, τους ζητήθηκε επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελλίες, να παραδώσουν τα κινητά τους, ενόψει της άφιξης του πλοίου στο Μπρίντιζι.

Όπως τους λένε, αυτό γίνεται προκειμένου να τους αφαιρεθεί τυχόν βιντεοσκοπημένο υλικό από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στο Norman Atlantic, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για στοιχεία που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο πλοίο.

Είναι γνωστό πως ήδη διεξάγεται έρευνα για το ναυτικό δυστύχημα από τις ιταλικές και τις ελληνικές αρχές.

Η παράδοση των συσκευών θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έξοδό τους από το πολεμικό πλοίο, που προσεγγίζει το Μπρίντιζι το βράδυ της Δευτέρας.

Στη συνέχεια, οι διασωθέντες προβλέπεται να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους ενώπιον των ιταλικών αρχών, ενώ ήδη οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν τον τρόπο της επιστροφής τους στην πατρίδα, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής αν αυτό θα γίνει μέσω αέρος ή δια θαλάσσης.

Προηγούμενο άρθρο«Σε πλάνη οι Ελληνοκύπριοι»
Επόμενο άρθροIt’s the energy, stupid!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων