Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Γιατί οι όμιλοι VW και Daimler «πιέζουν» την Merkel!

Οι δύο κορυφαίοι γερμανικοί όμιλοι VW και Daimler ζήτησαν από την γερμανική κυβέρνηση να σχεδιάσει και να υλοποιήσει άμεσα ένα σχέδιο που θα βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης για αυτοκίνητα, καθώς η πανδημία, μείωσε σημαντικά τα κέρδη του πρώτου τριμήνου και ανάγκασε και όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις οικονομικές προοπτικές τους για το έτος.

Τα αιτήματα έγιναν καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει διάσκεψη κορυφής με ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας για να συζητήσουν τρόπους αναβίωσης μιας από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως επισημαίνει το Reuters.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν υποχωρήσει, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη κυκλοφορία των πολιτών και το κλείσιμο των καταστημάτων ενώ το προσωρινό λουκέτο στα εργοστάσια επιβάρυνε περαιτέρω τους ισολογισμούς των εταιρειών αυτοκινήτων.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν κατά 15% -20%, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ενώ ο προμηθευτής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών Robert Bosch, ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων θα είναι τουλάχιστον 20% φέτος, σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αυξήσει τις προβλέψεις κινδύνου και εξετάζουν διάφορα σενάρια αναδιάρθρωσης της παραγωγής ώστε να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη…

Πηγή: newsauto.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων