Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γιατί όσοι έχουν στην τσέπη το κινητό τους αποδίδουν καλύτερα στα τεστ

Πρόσφατη μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι κάτοχοι iPhone, ηλικίας από 18 έως 24 ετών έχουν καλύτερη επίδοση σε γνωστικά τεστ, όταν έχουν κοντά τους τα iPhone τους.

Όπως αναφέρει η μελέτη που υπογράφουν ο Russell Clayton του πανεπιστημίου της Φλόριντα, ο Glenn Leshner του πενεπιστημίου της Οκλαχόμα και ο Anthony Almond του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ζητήθηκε από νεαρούς ενήλικες να συμπληρώσουν μία σειρά από παζλ.

Στους μισούς από τους συμμετέχοντες επιτράπηκε να έχουν μαζί τους το κινητό τους και στους άλλους μισούς ζητήθηκε να το βάλουν σε μία γωνία του δωματίου. Στο τέλος διαπιστώθηκε ότι αυτοί που είχαν μαζί τα κινητά τους βρήκαν 9 λέξεις ενώ όσοι δεν είχαν μαζί τους τα κινητά τους βρήκαν 6 λέξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, στους συμμετέχοντες που ενώ χτύπησαν τα κινητά τους κατά την διάρκεια του τεστ, δεν τους επιτράπηκε να τα σηκώσουν, παρατηρήθηκε αύξηση των καρδιακών παλμών και της πίεσης.

HTML tutorial

Σύμφωνα με τον Clayton, αποδεικνύεται έτσι ότι η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι η απομάκρυνση του κινητού από τον χρήστη, αλλά η διασφάλιση ότι δεν θα ενοχλεί τους άλλους από την κατοχή του κινητού.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, μία από της διαγωνιζόμενες σηκώθηκε από την θέση της για να απαντήσει στο κινητό της, ακόμα και αν ήξερε ότι δεν έπρεπε να το κάνει.

Όπως αναφέρει ο Clayton, αφορμή για την έρευνα στάθηκε ένας φίλος του, ο οποίος αφού ξεκίνησε για να παρευρεθεί σε κάποιο δείπνο, γύρισε πίσω στο σπίτι του για να πάρει το κινητό που είχε ξεχάσει, φοβούμενος ότι θα το χρειαστεί.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν βλέπουμε πια το κινητό μας ως μία συσκευή, αλλά σαν προέκταση του εαυτού μας και του τρόπου επικοινωνίας μας.

Πάντως, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας το καλύτερο για τον χρήστη είναι να έχει το κινητό του σε “silent mode”, αφού αν χτυπάει αποσπά την προσοχή του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων