Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Γιατί «πήρε ανάποδες» η Ιπποκράτους με τον Σαμαρά;

Ενδοκυβερνητικές φωτιές άναψε η δήλωση Σαμαρά από βήματος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ότι η γαλάζια παράταξη έσωσε την χώρα…

Την ώρα μάλιστα που ο Βενιζέλος έχει προαναγγείλει τον ανασχηματισμό και ο Κουβέλης σκέφτεται ακόμη και την είσοδό του στο κυβερνητικό σχήμα.

Στην Ιπποκράτους πήραν ανάποδες ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει με στόμφο πως εάν δεν υπήρχε η Νέα Δημοκρατία και εάν δεν ήταν ο ίδιος και οι επιλογές του η χώρα θα είχε οδηγηθεί στην καταστροφή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περίπου έπνιξε την οργή του και στο τηλεφώνημα που έκανε μέσα στον Σαββατοκύριακο στον Σαμαρά τού είπε κάποιες γενικότητες σε σχέση με την τρόικα. Στους συνεργάτες του έλεγε ότι αυτά που είπε ο Σαμαράς δεν ισχύουν διότι όλοι θυμούνται ποιος πίεζε εκβιαστικά για εκλογές και επιπλέον την αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ του κ. Σαμαρά προτού μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση όμως στο ΠΑΣΟΚ ξεσπάθωσε. Και δια του Μιχάλη Καρχιμάκη που θα επιδιώξει να αποτελέσει τον  “άλλο” πόλο στο ΠΑΣΟΚ θύμισε με ανακοίνωσή του στον Σαμαρά ότι όχι μόνο δεν έσωσε, αλλά υπονόμευσε την χώρα ως δήθεν μνημονιακός και ως λαϊκιστής.

Η πρωτοβουλία Καρχιμάκη να απαντήσει εκείνος στον πρόεδρο της ΝΔ αντί της ηγεσίας του κόμματος δείχνει πολλά. Όπως για παράδειγμα ότι οι “παπανδρεϊκοί” δεν θα παραδώσουν το κόμμα αμαχητί στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και με όποια αφορμή,  θα φροντίζουν να τού τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων