Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Γιατί συντηρητικές Εβραίες γδύνονται μπροστά από την κάμερα

Η 47χρονη Ορθόδοξη Εβραία Malky, ζει στο Marine Park στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και συνήθως διατηρεί ένα αυστηρό ντύσιμο-καλύπτεται από τα πόδια μέχρι και το κεφάλι. Φοράει το παραδοσιακό sheitel στο κεφάλι και ένα ένδυμα που δεν επιτρέπει τη θέαση δέρματος- τα πόδια και τα χέρια πρέπει να καλύπτονται ακόμα και το καλοκαίρι.

Κι όμως, όταν αποφάσισε να κάνει έκπληξη στον σύζυγό της για τα γενέθλιά του, του έκανε δώρο μια σειρά από σέξι φωτογραφίες της, στις οποίες ποζάρει προκλητικά, φορώντας μόνο ένα λευκό πουκάμισο και ψηλοτάκουνες γόβες.

«Δε με ενδιαφέρει σε ποια θρησκεία είσαι – αν δεν κρατάς σε εγρήγορση τον άντρας σου, θα το κάνει κάποια άλλη», λέει η ίδια. «Δεν είναι κατά του Halakha (εβραϊκός νόμος) για να κρατάς ικανοποιημένο τον άντρα σου», συμπληρώνει. Ο σύζυγός της από την άλλη, που περνά την ημέρα του στην Συναγωγή, ενθουσιάστηκε με τις εικόνες της συζύγου του. «Η αντίδρασή του ήταν «ουάου, δε πιστεύω ότι αυτή είναι η γυναίκα μου». Κοιτούσε ξανά και ξανά τις φωτογραφίες», λέει η 47χρονη.

Οι φωτογραφίες τέτοιου τύπου, οι ροζ για οικιακή χρήση, είναι η νέα μόδα στις ορθόδοξες κοινότητες, γράφει η New York Post που φιλοξενεί το θέμα. Οι υποστηρικτές αυτής της τάσης, λένε ότι οι φωτογραφίες είναι τελείως αγνές και πως δεν υπάρχει λόγος εξιλέωσης.

Οι Lea είναι μια τέτοια φωτογράφος, που εκτός από γάμους απαθανατίζει και γυναίκες- κυρίως παντρεμένες από 20 έως 50 ετών-που συνήθως αποτελούν μέλη της κοινότητας Hasidic, στο Μπρούκλιν, ως δώρο προς τους συζύγους τους.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες από τις γυναίκες που το τόλμησαν…
attached_image1200attached_image398

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων