Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Γιατί τα έβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τον Στουρνάρα;

Στο στόχαστρο των δύο κυβερνητικών εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει μπει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η Ιπποκράτους ως γνωστόν είχε στοχοποιήσει τον υπουργό επειδή μεταξύ άλλων αγνόησε την πρότασή της για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για να την φέρει στο τραπέζι ένα μήνα αργότερα λέγοντας ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για να τεθεί ως θέμα στην τρόικα.

Τώρα, όμως δυσαρεστημένη με τον κ. Στουρνάρα εμφανίζεται και η Αγίου Κωνσταντίνου καθώς ο υπουργός παρά τις διαβεβαιώσεις του κρατά στο μαύρο σκοτάδι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε σχέση με τις προβλέψεις του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ενημερωτική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης προφορικά για τις γενικές προβλέψεις της πρότασης του υπουργείου.

Δεσμεύτηκε όμως ότι θα τούς έδινε γραπτώς τις προτάσεις ακριβώς την επόμενη ημέρα προκειμένου να μελετηθούν ή και να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις.

Συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών μετά την παρέλευση κάποιων ημερών ζήτησε από τα κόμματα να περιμένουν για να πάρουν τις προτάσεις είτε μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο είτε χθες Δευτέρα. Κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ να έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν με καχυποψία το υπουργείο Οικονομικών φοβούμενοι ακόμη και αιφινιδιασμό…

Πάντως, σιωπηρώς έδωσαν χθες παράταση στον κ. Στουρνάρα λόγω του ναυαγίου που προέκυψε με την πώληση της ΔΕΠΑ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων