Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Γιατί τα κουμπιά στα γυναικεία και τα ανδρικά πουκάμισα είναι στην αντίθετη πλευρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ανδρικό και ένα γυναικείο πουκάμισο έχουν μια διαφορά που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, ωστόσο είναι σημαντική. Τη θέση των κουμπιών που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά. Στα ανδρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, ενώ στα γυναικεία στην αριστερή.

Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες έχει να κάνει με τη μητρότητα. Σύμφωνα με τους εκφραστές της συγκεκριμένης θεωρίας οι γυναίκες κρατούσαν τα μωρά τους με το δεξί χέρι, με αποτέλεσμα τα κουμπιά να τοποθετούνται στην αριστερή πλευρά για να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες, όπως ο θηλασμός, πιο εύκολες.

Η δεύτερη θεωρία έχει να κάνει με την ιππασία. Σύμφωνα μ’ αυτή οι γυναίκες έκαναν ιππασία καθισμένες πάντα στην δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να θεωρήθηκε καλύτερη θέση για τα κουμπιά η αριστερή πλευρά, η οποία βρισκόταν αντίθετα με τον άνεμο.

Η τρίτη και πιθανότατα η πιο ισχυρή θεωρία έχει να κάνει με τις κυρίες της ανώτερης τάξης στην Ευρώπη. Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται πως οι γυναίκες αυτών των τάξεων δεν ντύνονταν μόνες τους αλλά τις έντυναν οι υπηρέτριες τους. Έτσι, οι υπηρέτριες, για να εξυπηρετούνται, άρχισαν να ράβουν αντίθετα τα κουμπιά, ώστε να τις βολεύει να κουμπώνουν τα ρούχα των κυριών τους. Τελικά η τάση επικράτησε και καθιερώθηκε.

Δείτε το βίντεο του ”Business Insider”:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων