Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Γιατί θα γίνει μεγάλη μάχη του ΠΑΣΟΚ με την Χρυσή Αυγή στις τριεδρικές περιφέρειες…

Ισχυρή τρίτη πολιτική δύναμη, θέλει να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, καθώς όπως εξηγεί, παίρνοντας τη τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να επιβάλλει την εθνική συναίνεση και τη συνεννόηση σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας των κομμάτων του δημοκρατικού και ευρωπαϊκού τόξου.

“Ο στόχος είναι πανελλαδικός”, αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά, όπως υπογραμμίζουν στελέχη της, εστιάζεται ειδικά στις τριεδρικές περιφέρειες, όπου από τον συσχετισμό δυνάμεων των ευρωεκλογών και τα τωρινά δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτει πως το τρίτο κόμμα στην περιφέρεια εκλέγει βουλευτή.

“Στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή ήταν μια μονάδα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα δημοκρατικό, είναι μια πρόκληση για τους πολίτες”, τονίζουν με έμφαση.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ δείνει στη δημοσιότητα και σχετικά γραφήματα, στα οποία φαίνονται τα ποσοστά που πήραν το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές στις τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες. Προκύπτει ότι στις 9 από τις 11, η μάχη αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή.

unnamssed

“Θα ήταν ένα πρόβλημα ο κ. Μιχαλολιάκος να είναι και τρίτο κόμμα και να πάρει την τρίτη εντολή ενώ είναι υπόδικος. Είναι ένα θέμα για τη Δημοκρατία. Οι πολίτες κρίνουν. Κρίνουν ειδικά οι δημοκρατικοί πολίτες των τριεδρικών περιφερειών σε αυτούς το πρόσθετο δίλημμα είναι: θα επιτρέψουμε την εκλογή φασίστα στην περιοχή μας; Η απάντηση είναι ότι αυτό αποτρέπεται μόνο με την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη” σημειώνουν οι ίδιο κύκλοι και προσθέτουν.

“Επιβάλλεται στους υποψηφίους μας και τα στελέχη των τριεδρικών περιφερειών να τονίζουν σε κάθε δημόσια παρουσία τους την ανάγκη της πανδημοκρατικής συσπείρωσης στο ψηφοδέλτιό μας. Το ίδιο πρέπει να γίνεται στους ετεροδημότες των περιοχών και τις όμορες περιφέρειες”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων