Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Γιατί το κρύβατε τέτοιο «αστέρι»;

Ο Κρίτων Αρσένης είναι ένας από τους «κηπουρούς» του ΓΑΠ και κατάφερε να γίνει ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το πουθενά. Ασχολείται υποτίθεται με τα περιβαλλοντικά ζητήματα και πρόσφατα μάλιστα κατέθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για το κατά πόσο οι έρευνες για πετρέλαιο θα ενοχλήσουν τα δελφίνια και τις φάλαινες του Ιονίου!

Ήταν ο λόγος που «τα πήρε στο κρανίο» ο Γιάννης Μανιάτης, γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ σήμερα, ο οποίος όμως συμβαίνει να είναι και ο άνθρωπος που ξεκόλλησε την ιστορία για την έρευνα υδρογονανθράκων, μετά από 15 χρόνια πλήρους αδράνειας και σιωπής. Έκανε μια απαξιωτική δήλωση για τον ευρωβουλευτή, διαβεβαιώνοντάς τον πως «τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών». Τον διέλυσε!

Η κόντρα όμως έφερε τον Κρίτωνα στο προσκήνιο. Μερικοί «Πασόκοι» δεν είχαν ξανακούσει ούτε το όνομά του. Μπήκαν λοιπόν στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για να δουν το βιογραφικό του και τι ανακαλύπτουν; Όπως λέει επί λέξει ο Κρίτωνας «τον Ιούλιο του 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας.».

Αν δούλεψε για την Τουρκία που τα κατάφερε τόσο καλά με το ΔΝΤ, γιατί δεν τον βάζετε ρε παιδιά στην κυβέρνηση; Έχετε τέτοιο «αστέρι» και το κρύβετε; Ακόμη κι αν έχει χάσει λίγο τη διαπραγματευτική φόρμα του στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν, φαντάζομαι με πέντε– δέκα ανθρώπους θα μιλάει στην Τουρκία για να του υπενθυμίσουν τα βασικά. Ή όχι;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων