Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Γιατί ζήτησε συγγνώμη το Twitter;

O γενικός διευθυντής του Twitter της Μεγάλης Βρετανίας ζήτησε συγγνώμη από τις γυναίκες που έχουν βιώσει παρενόχληση στο site κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Tony Wang είπε ότι οι απειλές «απλώς δεν γίνονται αποδεκτές» και δεσμεύτηκε να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση παρενοχλήσεων.

Η απολογία έγινε στο Twitter με αφορμή την επικαιροποίηση των όρων χρήσης και συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση εισαγωγής ενός “πλήκτρου αναφοράς παρενόχλησης” σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των desktops.

Η αστυνομία ερευνά οχτώ υποθέσεις παρενόχλησης, που περιλαμβάνουν απειλές για βομβιστικές επιθέσεις αλλά και απειλές βιασμού προς γυναίκες χρήστες του Twitter.

Δύο άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τις απειλές βιασμού κατά της Stella Creasy, βουλευτή των Εργατικών και κατά της ακτιβίστριας Caroline Criado-Perez, συνελήφθησαν. Τρεις δημοσιογράφοι — η Hadley Freeman της Guardian, η Grace Dent του Independent και η Catherine Mayer του περιοδικού Time — έχουν καταγγείλει πως έλαβαν απειλές για βομβιστική επίθεση στο Twitter.

Οι αποκαλύψεις για τα υβριστικά και παρενοχλητικά μηνύματα προκάλεσαν αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Μάλιστα, η αίτηση για την τοποθέτηση πλήκτρου «αναφοράς παρενόχλησης» στα tweets έχει συγκεντρώσει έως τώρα περισσότερες από 125.000 υπογραφές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων