Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Γιατί ζήτησε συγνώμη ο Ομπάμα;

Συγγνώμη ζήτησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την γενική Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις για το θετικό σχόλιο που εξέφρασε σχετικά με την εμφάνισή της!

Είναι το τίμημα που πλήρωσε ο αμερικανός Πρόεδρος για τις υπερβολές της «πολιτικής ορθότητας» που φαίνεται πως έχουν το «πάνω χέρι» στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη Χάρις ως «την ωραιότερη εισαγγελέα της χώρας» και δέχτηκε επικρίσεις για «σεξιστική συμπεριφορά» απέναντι στις εργαζόμενες γυναίκες.

Εκπρόσωπος της Χάρις δεν αποσαφήνισε, πάντως, εάν η Εισαγγελέας αποδέχτηκε την προεδρική συγγνώμη.

Μιλώντας μετά τη φιλοφρόνηση ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως η Καμάλα Χάρις «είναι ευφυής και αφοσιωμένη, σκληρή και ιδανική ως εκπρόσωπος του νόμου εξασφαλίζοντας ότι ο κάθε πολίτης θα έχει δίκαιη αντιμετώπιση και μεταχείριση».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι δήλωσε σχετικά με τη φιλοφρόνηση του Ομπάμα στην εμφάνιση της Χάρις ότι «δεν ήθελε ο Πρόεδρος με κανέναν τρόπο να μειώσει τα επιτεύγματα της γενικής Εισαγγελέως και τις ικανότητές της και ο ίδιος αναγνωρίζει τις προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και σήμερα οι γυναίκες στο χώρο δουλειάς και το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να κρίνονται με βάση την εμφάνισή τους».

Πολλοί δημοσιογράφοι και μπλόγκερς όμως στις ΗΠΑ, σχολίασαν ότι αν και ο Ομπάμα είναι προσωπικός φίλος της Καμάλα Χάρις και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών, η φιλοφρόνηση «good-looking» (εμφανίσιμη) ήταν ανάρμοστη και άτοπη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων