Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Γιλντιρίμ: Αδύνατο να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα με τους «8»

«Πυρά» κατά της Ελλάδας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα φιλίας προς την Ευρώπη.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο NTV, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα, ως γείτονάς μας».

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα», είπε ο Γιλντιρίμ, και πρόσθεσε πως «δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας να αφήνεις ελεύθερους αυτούς τους γκιουλενιστές (FETO), που έγιναν αιτία να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η  Άγκυρα πάγωσε τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, όχι όμως τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση.   «Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την ΕΕ. Εμείς παγώσαμε τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής. Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας με την ΕΕ δεν τίθεται», είπε.

Σημειώνεται ότι η διμερής συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας -Τουρκίας αφορά την επιστροφή παράτυπων μεταναστών από την ενδοχώρα και όχι από τα νησιά. Η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας αφορά τους μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά.

σχετικα αρθρα

170 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img