Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Γιλντιρίμ για Ίμια: Η Ελλάδα ψαρεύει σε θολά νερά – Παίρνουμε τα μέτρα μας

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ για το θέμα των Ιμίων λέγοντας ότι η Τουρκία έχει πάντοτε μέτρα που μπορεί να λάβει.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 22 ετών από την κρίση των Ιμίων ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ισχυρίστηκε πως «έχουμε μέτρα στη διάθεσή μας για την αντιμετωπίσουμε τις ελληνικές προκλήσεις». «Δεν συμβαδίζει με την καλή γειτονία η μεταφορά της κρίσης των Ιμίων του 1996 στο σήμερα, ούτε και ενέργειες για τη δημιουργία νέας κρίσης» ισχυρίστηκε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια κοινή συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του του Νίγηρα όπως αναφέρει ο τουρκικός ιστότοπος Ηaberturk.com.

«Δεν είναι σωστό να προσπαθούν οι γείτονες μας να ‘’ψαρέψουν’’ σε θολά νερά, την ώρα που εμείς είμαστε απασχολημένοι με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» (σ.σ στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία) σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. «Δεν θα το αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο… Σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο, έχουμε πάντα μέτρα στη διάθεσή μας. Κανείς να μην ανησυχεί» σημείωσε σε μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων