Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Γυμνός (από επιχειρήματα) ο Αλέξης Τσίπρας

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις πραγματικά δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του Τσίπρα το τελευταίο διάστημα. Τα κεντρικά και θεμελιώδη πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του, έχουν αρχίσει και κατεδαφίζονται ένα- ένα.

Θυμίζω την περίφημη ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή λίγες ημέρες πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πως “θα ήταν καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή” και την μετέπειτα προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κατηγορώντας ως συνήθως τα Μέσα Ενημέρωσης με τις γνωστές καταγγελίες περί διαστρέβλωσης κλπ.

Οι εξελίξεις στην Αργεντινή που δεσπόζουν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγαλύτερων δικτύων παγκοσμίως, μιλούν από μόνες τους. Και φυσικά έβαλαν ταφόπλακα στην πρόχειρη επιχειρηματολογία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πάμε λίγο πιο κοντά, στην γειτονική μας Κύπρο. Κανονικά ο κ. Τσίπρας για λόγους πολιτικής συνέπειας θα έπρεπε να σκέφτεται πως και ο “σύντροφος Χριστόφιας” και το αδελφό κόμμα ΑΚΕΛ θα πρέπει να συρθούν σε εξεταστική επιτροπή μετά την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα. Βλέπετε, οι συμβουλές Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να δανειστεί από τους Ρώσους ή από τους Κινέζους δεν απέδωσαν καρπούς.

Μέχρι στιγμής οι “λύσεις” Τσίπρα οδηγούν σε αδιέξοδο. Όπως άλλωστε και η γνωστή του πρόταση προ ετών για μεταφορά πετρελαίου στην Καισαριανή από την Βενεζουέλα που απλώς προκάλεσε θυμηδία

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων