Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Γιορτή για τη ζωή!

Όπως το βλέπω εγώ, αν θες το ουράνιο τόξο πρέπει να υπομείνεις και τη βροχή. Η ζωή δεν είναι μια ευθεία και δεν έχει μόνο επιτυχίες. Έχει πολλές στροφές και πολλές αστοχίες. Το σημαντικό όμως είναι  να τη ζεις κάθε μέρα, αγωνιζόμενος να την κάνεις καλύτερη.  Το σημαντικό είναι πως ακόμη κι αν βρεθείς γονατιστός,  να έχεις εκείνη την πίστη μέσα σου που θα σε κάνει να βάλεις όλη σου τη δύναμη  για να σηκωθείς , να τρέξεις, να κερδίσεις. Όπως ακριβώς κάνουν στην εκκίνηση της κούρσας οι αθλητές του στίβου.

Αυτό το μήνυμα πιο καθαρά απ’ όλους το εκπέμπουν τα παιδιά που μπήκαν μέσα στην κόλαση των ναρκωτικών αλλά δεν παραδόθηκαν. Το πάλεψαν και κατάφεραν να επιστρέψουν στη ζωή. Είναι τόσο σπουδαίο αυτό το μήνυμα όσο και η προσπάθεια που κατέβαλαν. Για αυτό και αξίζει πραγματικά να γιορτάζεται ώστε το μήνυμα να διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Ελπίδα υπάρχει, εκεί που υπάρχει αγώνας και προσπάθεια.

Γι αυτό το λόγο θέλησα η  Spin Communications  να στηρίξει και με οικονομικούς πόρους και με παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας την πρωτοβουλία της μονάδας εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ» του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που διοργανώσει τη  «Γιορτή για τη Ζωή» την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012 από τις 18.00-23.30 στη Καισαριανή.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη διεξαγωγή  ποδοσφαιρικού τουρνουά όπου θα συμμετέχουν μέλη από τη μονάδα εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ», τα θεραπευτικά προγράμματα «ΘΗΣΕΑΣ» και «ΠΛΕΥΣΗ», δημοσιογράφοι και ηθοποιοί. Το τουρνουά θα γίνει από τις 18.00 – 20.45 στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής. Το γράφω και όσοι έχετε την καλή διάθεση μπορείτε να έρθετε. Αυτά τα παιδιά, πραγματικά το αξίζουν.

Η γιορτή θα έχει και συνέχεια καθώς τα μουσικά συγκροτήματα της θεραπευτικής κοινότητας «ΣΤΡΟΦΗ», της μονάδας εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ» και του θεραπευτικού προγράμματος «18 ΑΝΩ» δίνουν συναυλία  στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, μπροστά στο κτίριο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στο Χάραμα.

Πιστεύω πραγματικά πως η «Γιορτή  για τη Ζωή» είναι σημαντική όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους μας. Διότι μοιάζουμε με χώρα που έχει γονατίσει και δεν έχει τις δυνάμεις εκείνες που θα της επιτρέψουν να σηκωθεί και να συνεχίσει. Προσωπικά πιστεύω το αντίθετο. Οι δυνάμεις υπάρχουν. Το εθνικό δυναμικό υπάρχει. Το αναζητούμε ίσως σε λάθος κατεύθυνση. Από «πάνω» δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Η πολιτική όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα αδυνατεί να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει, να στηρίξει, να οργανώσει, να φέρει αποτελέσματα.

Τώρα είναι η ώρα της κοινωνίας. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας. Με ατομικές προσπάθειες, με συλλογικές πρωτοβουλίες, με κοινωνικές επιχειρήσεις, με δίκτυα, με κοινότητες ακόμη και με παρέες.  Άλλωστε δέκα ικανοί άνθρωποι χρειάζονται και για το Μαξίμου και όχι οι στρατιές των άχρηστων που πέρασαν τριάντα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία καταλαβαίνει πως την κοινή λογική και την αποτελεσματικότητα που αναζητά δεν θα τη βρει πουθενά αλλά μόνο  μέσα από τη δική της αυτενέργεια.  Είναι τα μικρά ρυάκια που όταν  συναντηθούν μπορούν να σχηματίσουν στο κέντρο τους  ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξανακάνει εύφορη αυτή τη χώρα.

Καλή επιτυχία παιδιά!

ΥΓ1: Το ποτάμι σχηματίζεται εύκολα. Τη δική μου πρόθεση να στηρίξω τη «Γιορτή για τη Ζωή»  συμμερίστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Βασίλης Γκότσης από την εταιρία «ΒΗΤΑ ΓΑΜΑ ΔΕΛΤΑ» και το Πρακτορείο Φωτορεπορτάζ Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Papadakis Press καθώς και  το Vipnews.gr. Τους ευχαριστώ πολύ.

ΥΓ2: Κανείς δεν περιμένει έμπνευση πλέον από τον Μειμαράκη, το Λοβέρδο και τον Στρατούλη. Τα ονόματα χρησιμοποιούνται μεταφορικά, μπορεί να ήταν και οποιαδήποτε άλλα. Είναι όλα τα ονόματα ενός  κόσμου που φεύγει. Η «επόμενη μέρα» θέλει Λυκούργους  Τσάκωνες παντού.

Προηγούμενο άρθροΚαμία ιδέα δεν είναι χαζή!
Επόμενο άρθροΠού πας;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων