Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Γιούνκερ – Ντάισενμπλουμ προειδοποιούν: Μη χαλαρώνετε τα δημοσιονομικά!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε τις χώρες της Ευρωζώνης να μη βασίζονται υπερβολικά στη χαλαρή νομισματική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχύσουν τη δημοσιονομική τους θέση και να τονώσουν τις επενδύσεις.

«Η οικονομική μας ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη» δήλωσε ο Γιούνκερ, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Από την οπτική μου, η κρίση δεν έχει περάσει και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Ακόμη και αν μας βοηθούν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουμε ένα μικρό μόνο παράθυρο ευκαιρίας για να προωθήσουμε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων μας» πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, στη συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετείχε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προειδοποίησε επίσης για την υπερβολική στήριξη στη χαλαρή νομισματική πολιτική.

«Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και έχει σχετικά ευρεία βάση στις χώρες-μέλη» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας:

«Ωστόσο, καθώς δεν θα μπορούμε να βασιζόμαστε για πάντα σε ενισχυτικούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και μία πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη θα γίνει αυτοτροφοδοτούμενη, δεδομένου ιδιαίτερα του πιο αδύναμου εξωτερικού περιβάλλοντος».

πηγή: Τα Νέα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων