Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Γηροκομείο-εγκληματική οργάνωση στα Χανιά: 7 συλλήψεις για ανθρωποκτονία

Επτά συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για την υπόθεση της λειτουργίας ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, μεταξύ άλλων για εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία. Πρόκειται για την υπόθεση που απασχολεί τις αρχές από τον περασμένο Απρίλιο, όταν υπήρξαν καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής και για θανάτους ηλικιωμένων.

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθησαν στα Χανιά επτά Έλληνες, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες. Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Η πολύμηνη αστυνομική έρευνα αφορούσε τη διερεύνηση ύποπτων θανάτων ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο το χρονικό διάστημα από τις 5 Μαΐου 2009 έως 5 Μαΐου 2021 και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36 ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα 105.855 ευρώ και κοσμήματα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι επτά συλληφθέντες πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια Χανίων προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων