Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Γκάφα της Ford με πρωταγωνιστή τον … Μπερλουσκόνι!

Μία σειρά διαφημίσεων της Ford, μεταξύ των οποίων και μία με πρωταγωνιστή μια καρικατούρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει ξεσηκώσει σάλο στην Ινδία και ανάγκασε την εταιρεία να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Οι διαφημίσεις εμφανίστηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας που υπέκυψε στα τραύματά της προκάλεσαν την οργή των Ινδών.

Σε μία από αυτές, που προβάλλονταν κυρίως στην ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανιζόταν ο Καβαλιέρε σε καρικατούρα να «δένει» στο πορτ-μπαγκάζ της Ford Figo που οδηγούσε τρεις ημίγυμνες γυναίκες και να κάνει με το χέρι του το σήμα της νίκης ενώ εμφανιζόταν αμέσως μετά το μήνυμα «Αφήστε πίσω τα προβλήματα».

Οι καταχωρήσεις εμφανίστηκαν στο Internet και είχαν σχεδιαστεί από μια ινδική διαφημιστική εταιρεία, την οποία είχε προσλάβει η θυγατρική της Ford στην Ινδία.

Η Ford της Ινδίας θεωρεί υπεύθυνη τη διαφημιστική εταιρεία που σχεδίαζε τη σχετική καμπάνια και αναμένεται να στραφεί και δικαστικά εναντίον της.

Σε άλλο σκίτσο της ίδιας σειράς διαφημίσεων δεμένες στο πορτ-μπαγκάζ εμφανίζονταν οι αδελφές Καρντάσιαν ενώ το αυτοκίνητο οδηγούσε καρικατούρα της Πάρις Χίλτον.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων