Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Γκάγκα: Διασωληνώθηκαν 20άρηδες και 30άρηδες – Πολύ μεγάλος ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής περιέγραψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Παρασκευή (9/4) διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτήρια» Μίνα Γκάγκα τονίζοντας πως έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες.

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η Αττική εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλο αριθμό εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό και είπε «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε γρήγορα εξιτήρια. Υπάρχει πίεση, υπάρχουν άρρωστοι που βαραίνουν πολύ και χρειάζονται διασωλήνωση. Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Υπάρχουν άρρωστοι που έχουν διασωληνωθεί και περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Γενικά πάντως υπάρχει διακίνηση σχετικά γρήγορη».

«Έχουν πέσει τα όρια ηλικίας των διασωληνωμένων»

«Τα όρια ηλικίας έχουν πέσει στα 50-60 έτη» διαμήνυσε υπογραμμίζοντας ότι έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20αρηδες και 30αρηδες.

«Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους. Η πιθανότητα να αρρωστήσει σοβαρά ένας νέος άνθρωπος είναι μικρότερη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους είναι πάρα πολύ μεγάλος», δήλωσε και ζήτησε να τηρούνται πιστά στα μέτρα.

«Το Πάσχα πρέπει να έχουμε μια λογική ελευθερία»

Η Μίνα Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι το Πάσχα πρέπει να έχουμε μια λογική ελευθερία λογική και να τη χρησιμοποιήσουμε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. «Ακόμα κι αν βγούμε το Πάσχα, δεν μπορούμε να είμαστε 30 άτομα μαζί και να τρώμε και να πίνουμε παρέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Να ανοίξει η εστίαση»

Επίσης τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης με τήρηση των μέτρων σημειώνοντας ότι είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε ο ένας σπίτι του άλλου.

Ερωτηθείσα σχετικά με αν μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε περισσότεροι ελευθερία, εκτίμησε ότι μπορεί να συμβεί, δεδομένου ότι θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί.

«Ήδη στο Ισραήλ και την Αγγλία που οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, υπάρχει περισσότερη ελευθερία» είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων