Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Γκάμπριελ: Fake news ότι θα αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών

«Τυπικές ψευδείς ειδήσεις (“Fake News”) από το Βερολίνο, των οποίων οι δημιουργοί συνήθως δεν έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν το όνομά τους. Δεν συμμετέχω ασφαλώς σε αυτές τις ανοησίες σε μια στιγμή μάλιστα κατά τη οποία δεν είναι καν σαφές ποια κόμματα θα αποτελούν την κυβέρνηση», δήλωσε ο νυν υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αντιδρώντας σε δημοσίευμα για σχετικές φιλοδοξίες του.

Οπως γράφει το περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος είναι υποστηρικτής του μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες, φέρεται να δήλωσε πρόσφατα σε ηγετικά στελέχη του SPD ότι σε περίπτωση συγκρότησης νέου μεγάλου συνασπισμού τον ενδιαφέρει η θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε μάλιστα πρόσφατα ότι «κατά την χρονική αυτή στιγμή δεν νοείται να γίνονται εικασίες για υπουργεία», διότι η ηγεσία του κόμματος δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση ότι η συγκρότηση νέου μεγάλου συνασοιμού είναι ήδη γεγονός, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων