Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Γκάμπριελ: Λανθασμένη η προεκλογική στρατηγική του SPD

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Zeit, ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε πως με την εμμονή του στο θέμα της δικαιοσύνης το SPD ήθελε να διαχειριστεί το δικό του πρόβλημα από την εποχή του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελούσε πρόβλημα για την πλειονότητα των ψηφοφόρων, αλλά μόνο για το εσωτερικό του SPD.

Παραλληλα θεώρησε λανθασμένη την  προεκλογική στρατηγικ  στο κόμμα του υποστηρίζοντας ότι προβλήθηκαν ζητήματα που δεν ενδιέφεραν τόσο τους πολίτες, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη.

Σημείωσε μάλιστα ότι κατά την επιλογή του κεντρικού θέματος, ο ίδιος είχε διαφωνήσει με την επιλογή της δικαιοσύνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «εντελώς μόνος».

«Τα ερωτήματα (των ψηφοφόρων) για την ασφάλεια, την ψηφιοποίηση και ακόμη ο διχασμός πολλών ανθρώπων στο προσφυγικό, δεν απαντήθηκαν από εμάς με ένα αισιόδοξο σχέδιο για το μέλλον», δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το σλόγκαν «Ώρα για Δικαιοσύνη» ήταν προβληματικό για ένα κόμμα το οποίο τα 16 από τα τελευταία 20 χρόνια ήταν στην κυβέρνηση.

HTML tutorial

Ο ίδιος απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι παραχώρησε με μεγάλη καθυστέρηση την υποψηφιότητα για την καγκελαρία στον Μάρτιν Σουλτς, κάνοντας λόγο για «δικαιολογία προκειμένου να μην χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς με τους πραγματικούς λόγους της ήττας».

Δεν ξέχασε όμως να αναφερθεί στο γεγονός ότι κοιτάζοντας πίσω, ίσως θα έπρεπε η υποψηφιότητα του κ. Σουλτς να είχε έρθει μετά τις εκλογές στα κρατίδια του Ζάαρλαντ, του Σλέσβιγκ-Χολστάιν και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ώστε να μην χρεωθεί ο νέος αρχηγός του κόμματος τις τρεις ήττες για τις οποίες δεν ευθυνόταν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων