Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Γκέιτς: Το εμβόλιο του κορονοϊού ίσως να μην είναι πλήρως αποτελεσματικό

«Ακόμη κι αν από τα πρώτα έξι, δύο ή τρία εγκριθούν, η αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά την ανάσχεση της ασθένειας, αλλά και της μετάδοσης τού ιού, ίσως δεν είναι τέλεια» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μπιλ Γκέιτς αναφερόμενος στα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση δοκιμών.

Ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς τόνισε πως αναμένει τα εμβόλια κατά της COVID-19 να κυκλοφορήσουν στην αγορά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, πως δεν περιμένει ότι όλα τα υποψήφια εμβόλια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τρίτη φάση δοκιμών θα είναι αποτελεσματικά.

«Με λίγη τύχη, θα έχουμε δύο ή τρία από τα έξι που βρίσκονται στην τρίτη φάση των δοκιμών αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Γκέιτς στο Yahoo! Finance.

Ο Γκέιτς, του οποίου η οργάνωση έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε διάφορες φαρμακοβιομηχανίες για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου, είπε πως οι Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson έχουν καλές πιθανότητες να πληρούν τα κριτήρια για μαζική χρήση.

«Ακόμη κι αν από τα πρώτα έξι, δύο ή τρία εγκριθούν, η αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά την ανάσχεση της ασθένειας, αλλά και της μετάδοσης τού ιού, ίσως δεν είναι τέλεια» συνέχισε ο ίδιος.
Ο Γκέιτς που εδώ και χρόνια διατηρεί τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, στράφηκε στη φιλανθρωπία και, μέσω του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, επικεντρώθηκε στην εξάλειψη των μεταδοτικών ασθενειών.

Πολύ πρώιμα, είχε δημοσίως προειδοποιήσει πως τα δημόσια συστήματα και οι θεσμοί υγείας δεν ήταν προετοιμασμένοι για μια πανδημία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων