Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Γκιουλέν για Ερντογάν: «Θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει κακό τέλος εκτιμά ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999 και κατηγορείται από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ερντογάν επικεντρώνεται στην εμπλοκή του τούρκου προέδρου στη Λιβύη.

«Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες;» διερωτάται.
Η πολιτική Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση
Σύμφωνα με τον άλλοτε σύμμαχο του τούρκου προέδρου «η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της».

Ο ιμάμης δήλωσε ακόμη πως ο Ερντογάν εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του. «Ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν» δήλωσε ο Γκιουλέν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων