Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Γκορμπατσόφ: “Ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία”

Τα 85 του χρόνια θα κλείσει την Τετάρτη ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και γράφει για τη Ρωσία στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaïa Gazeta. Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου που αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των εσόδων του προϋπολογισμού της χώρας, και η οικονομία της έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, εξαιτίας των κυρώσεων σε σχέση με την Ουκρανία.

“Η Ρωσία έχει όλα όσα χρειάζονται για να ξεπεράσει την κρίση αυτή”, η χώρα “επέζησε πολύ χειρότερων εποχών” υπενθυμίζει ζητώντας να “μην προαναγγέλλεται πτώχευση ή καταστροφή” όσον αφορά τη Ρωσία. “Είμαι πεπεισμένος, δεν έχουν χαθεί όλα”, υπογραμμίζει ο Γκορμπατσόφ, πατέρας της περεστρόικας, των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επέσπευσαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης πριν από 25 χρόνια.

“Ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία, η οποία είναι αναντικατάστατη για τη διευθέτηση των μεγάλων προβλημάτων που τίθενται στον πλανήτη”, κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων