Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Γκουτέρες για Κυπριακό: Δεν μπορούμε να αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων

Σε σύντομη δήλωσή του μετά και το γεύμα εργασίας στη Γενεύη ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη είπε: «Δεν μπορούμε να αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων.»

«Είναι εφικτό να φθάσουμε σε ένα σαφές συμπέρασμα ότι απαιτείται να βρούμε τα εργαλεία που θα επιτρέψουν την εφαρμογή των κανονισμών και να υπάρχουν εγγυήσεις που θα καθυσηχάζουν τις δύο πλευρές. Θα συνεχίσουμε το συνέδριό μας, δεν μπορούμε να αναμένουμε θαύματα άμεσων λύσεων. Δεν θέλουμε άμεση λύση που θα μπαλώνει καταστάσεις θέλουμε μια βιώσιμη λύση, θέλουμε να εργαστούμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Για τον ΟΗΕ ο ρόλος είναι να υποστηρίξει τα μέρη αυτά έτσι ώστε τα μέρη αυτά να συνομολογήσουν μια συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε ατζέντα παρά μόνο την εξεύρεση λύσης μεταξύ των μερών. Εκείνοι που αξίζουν τα Οσκαρ α’ ανδρικού ρόλου είναι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί και θέλουμε να τα δώσουμε τα Οσκαρ, ενώ εμείς κρατάμε για τον εαυτό μας το Οσκαρ β ανδρικού ρόλου.

Να είστε υπομονετικοί δεν είμαστε εδώ για ένα μπάλωμα, αλλά για να βρούμε μια λύση που θα είναι βιώσιμη για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό. Η λύση θα επικυρωθεί από το λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι πρόκληση».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων