Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Γλυκά Νερά: Η «συγγνώμη» είναι κάτι πολύ λίγο δήλωσε ο συνήγορος του δολοφόνου

Οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά συνεχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πήρε προθεσμία για απολογία για την Τρίτη. Από εχτές βρίσκεται σε κελί στη ΓΑΔΑ όπου και φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να βλάψει τον ίδιο του τον εαυτό.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη ο κατηγορούμενος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή η ενέργεια δεν ηταν προσχεδιασμένη και δεν υπήρχε κίνητρο. Ακόμα, δήλωσε δεν θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθως ο πιλότος, λόγω της ιδιότητας του περνούσε καθε τρεις μήνες απο ψυχομετρικά τεστ.

Χτες το βράδυ η εκπομπή «Φως στο τούνελ» με παρουσιάστρια την Αγγελική Νικολούλη, που είχε ασχοληθεί και ερευνήσει εκτεταμένα την υπόθεση, έφερε στο προσκήνιο τις συνομιλίες που είχε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την ίδια.

Ο 33χρονος υποδυόταν το θύμα και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή. Μεταξύ άλλων, ο πιλότος ανέφερε στην παρουσιάστρια: «Σε αυτή τη φάση της έρευνας μου έχει ζητηθεί να μη δημοσιοποιούνται συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί η παρερμηνεία από τον κόσμο μπορεί να δυσκολέψει ή να καθυστερήσει τη διαδικασία, κάτι που κανείς μας δε θέλει. Aκόμα και σε μία αξιόπιστη εκπομπή όπως τη δική σας. Είμαι ακόμα σε κακή κατάσταση κυρία Νικολούλη για να μιλήσω για τη γυναίκα μου. Με πονάει. Ξέρω ότι θέλετε να βοηθήσετε όπως κάνετε πάντα, ελπίζω σύντομα να μπορούμε να μιλήσουμε. Είμαι κάθε μέρα με την Αστυνομία που τρέχει πάρα πολύ την έρευνα. Και τους έχω δείξει εμπιστοσύνη».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη επέμενε να τον συναντήσει, εκείνος έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες. Ακόμη και τη μέρα που είχαν κανονίσει να τα πουν.

«Ότι δουλειές έχω με την Αστυνομία, θα κρατήσουν πιστεύω μέχρι νωρίς το απόγευμα, όχι πιο αργά» έλεγε ο 33χρονος. Όταν ο πιλότος έμαθε για ύπαρξη κάμερας που θα είχε μαζί της η Αγγελική Νικολούλη, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συνάντηση.

«Για κάμερα είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν είμαι καλά για να μιλήσω. Ακόμα και να σφίξω τα δόντια, δε θα ωφελήσει στην εξιχνίαση σε αυτή τη φάση. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει πλάνο να μιλήσω σε άλλο μέσο. Όταν είμαι λίγο καλύτερα, θα είστε η πρώτη που θα το μάθετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του πιλότου, όταν συνέβαινε κάτι, που δεν μπορούσε να ελέγξει. Η ευγένεια απομακρυνόταν και μιλούσε στον ενικό, ενώ απαιτούσε απαντήσεις ορθά – κοφτά.

«Μόλις μου μεταφέρανε ότι πήρε τηλέφωνο ένας ιερέας στην εκπομπή και είπε ότι η γυναίκα μου απευθύνθηκε σ’ εκείνον και ανέφερε υποτιθέμενα προβλήματα μεταξύ μας. Αν αυτός που πήρε είναι όντως ιερέας, πράγμα απίθανο, τότε η ψευδομαρτυρία του είναι από καθαρή κακία που δεν ταιριάζει σε κληρικό και θα λογοδοτήσει. Θέλω όνομα, τηλέφωνο και ενορία. Εκτός από την εισαγγελία, θα πάνε και στην αρχιεπισκοπή όλα τα στοιχεία. Προλαβαίνει να με πάρει ένα τηλέφωνο. Επειδή είμαι καλός άνθρωπος, θα του δώσω μια ευκαιρία να απολογηθεί πριν δει το όνομά του σε δικογραφία. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι εκτός από αμαρτία είναι και παράνομο να ψευδομαρτυρεί κάποιος με δόλο…» έλεγε χαρακτηριστικά ο πιλότος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων