Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Γώγος: Πρέπει να απαγορευθούν πανηγύρια, beach party και αθλητικοί αγώνες

Την αναγκαιότητα να αποτραπούν οι δημόσιες μαζικές συναθροίσεις για να έχουμε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού, υπογράμμισε ο Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας πως πρέπει να απαγορευτούν οι εκδηλώσεις, όπως αθλητικοί αγώνες, πανηγύρια και beach party.

Μιλώντας στο «Θέμα 104.6» ανέφερε ότι «είμαστε ευτυχείς για τον τουρισμό. Έχουμε χαμηλούς αριθμούς ως τον προσδοκώμενο αριθμό κρουσμάτων» και σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, την έξαρση στη χώρα μας για τα κρούσματα στην κοινότητα», προσθέτοντας επίσης ότι «έχουμε αρκετά κρούσματα που για κάποιο λόγο είχανε κάποια επαφή με άτομα που ήρθαν από την Αλβανία».

«Έπαιξε ένα ρόλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Γώγος, εκτιμώντας πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαρροή κρουσμάτων στην κοινότητα, αλλά είναι τέτοια που επιβάλλει την αναβάθμιση της ενημέρωσης του κόσμου για τις αποστάσεις και την μάσκα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικότερη όλων είναι η ενημέρωση των πολιτών και ξεκαθάρισε πως «αυτές οι εκδηλώσεις, που κακώς γίνονται, είναι αρνητικό παράδειγμα. Αυτά πρέπει να απαγορευθούν και να ελεγχθούν, ούτε πανηγύρια, ούτε αθλητικοί αγώνες, ούτε beach party στην παραλία».

«Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος πιο αποτελεσματικός στη δημόσια υγεία» υποστήριξε ο κ. Γώγος και υπεραμύνθηκε του να «καταλάβει ο κόσμος ότι έχει ευθύνη και ιδιαίτερα οι νέοι».

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, «ο στόχος μας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί να πεισθούν, γιατί και οι ασυμπτωματικοί διασπέρνουν τον ιό στην κοινότητα», ενώ αναφερόμενος στη χρήση μάσκας σημείωσε «γιατί να μην φοράνε όλοι μάσκες στο μαγαζί;» και συνέχισε, λέγοντας «είναι απλό το μέτρο, ανώδυνο και φθηνό».

«Δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος από τις μάσκες. Αυτό έλειπε», σχολίασε ο κ. Γώγος και συνέστησε για τους χώρους διασκέδασης «να ζητηθεί η λειτουργία τους με συγκεκριμένους όρους», δηλαδή καθιστοί και όχι όρθιοι στην πίστα και στο μπαρ. Οι εικόνες με εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται στον ίδιο χώρο είναι απαράδεκτες, κατέληξε ο κ. Γώγος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων