Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Γώγος: «Το εμπόριο θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις μας»

Η επιτήρηση για την τήρηση των μέτρων είναι το κλειδί για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι βελτιωμένη «τόσο, όσο» προσθέτοντας, ότι δεν είναι αυτή που θα ήθελε να είναι κανείς, αλλά δεν κι εύκολο να είναι αυτό που θέλαμε.

«Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα. Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή (στα κινητά) για το δίωρο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα, είπε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση. Μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο» είπε για τις μελλοντικές κινήσεις.

«Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα, προειδοποίησε ο κ. Γώγος, προσθέτοντας: «Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού».

Είπε δε, ότι από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία και τα υπόλοιπα.

«Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» εξήγησε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων