Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Google, Facebook και Twitter κατά της παραπληροφόρησης για την εισβολή της Ρωσίας

Google, YouTube, Facebook και Twitter πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση, που σχετίζεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσαν οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

Σε κοινή επιστολή τους προς τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων εταιρειών με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, οι τέσσερις πρωθυπουργοί επέκριναν τους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, λέγοντας ότι αυτό που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι ανεπαρκές.

«Παρόλο που οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της ρωσικής κυβέρνησης, στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει αρκετά», ανέφεραν στην επιστολή τους.

Η παραπληροφόρηση της Ρωσίας, που ήταν ανεκτή στις διαδικτυακές πλατφόρμες εδώ και χρόνια, πλέον είναι ένα αξεσουάρ στον εγκληματικό επιθετικό πόλεμο που διεξάγει η ρωσική κυβέρνηση εναντίον της Ουκρανίας και του ελεύθερου κόσμου, σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Έκαναν επίσης λόγο για επίθεση στην αλήθεια ενώ κάλεσαν τις εταιρείες να αναστείλουν τους επίσημους λογαριασμούς ρωσικών και λευκορωσικών κυβερνητικών ιδρυμάτων, κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης και προσωπικούς λογαριασμούς της ηγεσίας των χωρών, που διαδίδουν με συνέπεια ειδήσεις παραπληροφόρησης για την κατάσταση στην Ουκρανία.

πηγή: Reuters/Guradian

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων