Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Google Maps: Κατεβάστε χάρτες περιοχών για οδηγίες εκτός σύνδεσης

Στην ενημερωμένη τελευταία έκδοση του Google Maps app για Android, ενώ ως τώρα μπορούσατε απλά να δείτε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, θα μπορείτε στο εξής να λάβετε οδηγίες βήμα προς βήμα,να αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια και άλλα, ανακοίνωσε η Google στις 10 Νοεμβρίου 2015.

Μπορείτε να κατεβάσετε μία περιοχή ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα για παράδειγμα, και να πατήσετε «λήψη» (Download) στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+».

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μια περιοχή στον χάρτη ενός δήμου, πόλης, ή χώρας και να αποθηκεύσει τον χάρτη για να τον συμβουλευτεί καθ’οδόν, χωρίς να χρειαστεί σύνδεση στο Διαδίκτυο. Στο παράδειγμα που μας δίνει η Google, ο χρήστης επιλέγει μια περιοχή στο Σαν Φρανσίσκο και αποθηκεύει τον χάρτη, μεγέθους 375ΜΒ, στο τηλέφωνό του.

Μόλις γίνει η λήψη, το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση εκτός σύνδεσης αυτόματα όταν αναγνωρίσει ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση.

Όταν η σύνδεση βρεθεί, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε. Από προεπιλογή, η εφαρμογή θα κατεβάζει περιοχές στη συσκευή σας όταν βρίσκεστε σε σύνδεση Wi-Fi για να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις των δεδομένων.

Η πλοήγηση εκτός σύνδεσης είναι διαθέσιμη στην νεότερη έκδοση του Google Maps για Android. Θα ακολουθήσει η έκδοση και για iOS, «σύντομα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων