Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Google Play: 8 νέες κατηγορίες για να βρίσκετε τα apps ευκολότερα

Μετά την εμφάνιση του μεγέθους του update των εφαρμογών και τον νέο αλγορίθμο για την μείωση του όγκου τους, η Google προσθέτει 8 νέες κατηγορίες που θα εμφανιστούν σύντομα στο Google Play με σκόπο να κάνει ευκολότερη την αναζήτηση και την πρόσβαση στις εφαρμογές.

Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο Google Play έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και οι υπάρχουσες κατηγορίες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στην τεράστια ποικιλία. Οι 8 νέες κατηγορίες που λανσάρει η Google είναι οι εξής:

Art & Design
Auto & Vehicles
Beauty
Dating
Events
Food & Drink
House & Home
Parenting

ενώ έχουμε και 2 μετονομασίες σε υπάρχουσες κατηγορίες, η κατηγορία Transportation μετονομάζεται σε Maps and Navigation και η κατηγορία Media and Video σε Video Players and Editors.

HTML tutorial

Αν είστε developer και θέλετε να προσθέσετε τα app σας στις νέες κατηγορίες, τότε θα πρέπει αφού κάνετε sign in στο Google Play Developer Console και επιλέξετε την εφαρμογή σας, να επιλέξετε μία κατηγορία απο το Categorization που θα βρείτε στο Store Listing. Φυσικά, η Google προσφέρει step-by-step οδηγίες τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Οι νέες κατηγορίες θα είναι διαθέσιμες σε περίπου 2 μήνες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων