Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Γυαλιά ηλίου: Τα λάθη που συχνά κάνουν πολλοί άνδρες

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ που σου χαρίζει στυλ, είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών σου από τον ήλιο. Οπότε φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου γυαλιά ηλίου και για να μην χάνεις πόντους σε στυλ, προσπάθησε να αποφύγεις τα ακόλουθα λάθη.

Αφού λοιπόν, θα πρέπει πάντα να θυμάσαι πως τα γυαλιά που θα πάρεις πρέπει να διαθέτουν φακούς προστασίας απ’ τις ακτίνες UVA και UVB, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφουν το σήμα CE, δες τις συμβουλές που δίνει το gr.askmen.com για τα γυαλιά ηλίου και τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις.

Δεν ταιριάζουν με το συνολικό σου στυλ

Αν ανήκεις στην κατηγορία αντρών που δεν χρειάζονται πάνω από ένα ζευγάρι γιατί είναι ντυμένοι συνεχώς στο ίδιο στυλ, τότε είσαι τυχερός. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά. Αν όμως τα Σαββατοκύριακα αφήνεις στη άκρη το κοστούμι και ντύνεσαι πιο χαλαρά θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα ζευγάρι ακόμα.

«Τα γυαλιά έχουν να κάνουν με την εικόνα του προσώπου σου, οπότε βρες ένα ζευγάρι που ταιριάζει στο σχήμα του και στη γκαρνταρόμπα σου. Πρέπει να σου κάθονται καλά είτε φοράς κοστούμι είτε μαγιό», είναι η συμβουλή του βρετανού σχεδιαστή Oliver Spencer. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα να κρατήσεις τα aviator για την παραλία, τα wayfarers για τις μετακινήσεις σου και τα Oakley για τον επόμενο μαραθώνιο που θα τρέξεις.

Τα φοράς σε εσωτερικούς χώρους

Μην κοιτάς τους rappers που τα φοράνε παντού και πάντα, τα γυαλιά ηλίου είναι όπως καταλαβαίνεις για τις ώρες που είσαι έξω. Αυστηρά την ημέρα. Η μόνη περίπτωση που δικαιολογείσαι να τα φορέσεις σε κάποιο εσωτερικό χώρο είναι να έχεις ιατρικό πρόβλημα. Αλλιώς μην παραξενευτείς αν σε πουν δήθεν. Άσε που δεν είναι σωστό να μην κοιτάς στα μάτια τον συνομιλητή αλλά να κρύβεσαι πίσω απ’ τα σκούρα γυαλιά σου.

Κολλάς σε ένα στυλ, χωρίς να δοκιμάζεις

Όπως δεν σου πάνε όλα τα παντελόνια που κατά καιρούς είναι στη μόδα, το ίδιο ισχύει με τα γυαλιά ηλίου. Μην υποθέτεις, λοιπόν, ότι βρήκες τι σου πάει καλύτερα α αν δεν δοκιμάσεις πρώτα. Υπάρχουν διάφορα σχέδια, σχήματα, μεγέθη, χρώματα φακού και σκελετού για να επιλέξεις. «Σαν γενικός κανόνας σε ένα πιο στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν περισσότερο τα τετραγωνισμένα σχέδια, ενώ στα πρόσωπα με πιο πολλές γωνίες πάνε καλύτερα τα στρογγυλεμένα γυαλιά», αναφέρει ο ιδρυτής του brand Ace & Tate, Mark de Lange.

Διάλεξες λάθος μέγεθος

Το μέγεθος των γυαλιών έχει τόση σημασία όσο σε ένα κοστούμι που θα αγοράσεις. Αν δεν σου εφαρμόζει σωστά, απλά δεν κάνει για σένα. Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου έχουν τρεις μονάδες μεγέθους. Μια για το πλάτος των φακών, μια για το κενό ανάμεσα στους φακούς και μια για το μήκος του βραχίονα. Γενικός κανόνας είναι ότι το συνολικό πλάτος του πλαισίου πρέπει να ταιριάζει με το ευρύτερο μέρος του προσώπου.

Προτίμησες ένα ζευγάρι φτηνά φαντεζί γυαλιά

Πολλοί άνθρωποι θα προτιμήσουν ένα οικονομικό funky ζευγάρι γυαλιά ηλίου, που εμφανισιακά μπορεί να έχουν κάτι το διαφορετικό, αλλά δεν θα προστατεύσουν αποτελεσματικά τα μάτια, τονίζει η οπτομέτρης Joana Tandoc. «Όχι μόνο θα δείχνουν κάπως φτηνιάρικα αλλά δεν θα σε προστατεύσουν ειδικά αν είσαι συνέχεια στη θάλασσα και εκτίθεσαι αρκετά στον ήλιο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων