Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Γυναικείες φυλακές με πισίνα στην Κύπρο

Μία μεγάλη φουσκωτή πισίνα είναι πλέον στη διάθεση των φυλακισμένων γυναικών, στις Κεντρικές Φυλακές στην Λευκωσία της Κύπρου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στη μεγαλόνησο.

Όπως δήλωσε στο philenews.com η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η τοποθέτηση φουσκωτής πισίνας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για απασχόληση των κρατουμένων με διάφορες δραστηριότητες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε η κ. Αριστοτέλους έπειτα από υποδείξεις και εισηγήσεις από  αρμόδιους φορείς, στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών λειτουργεί σύγχρονο γυμναστήριο με τμήματα για χώρο, αερόμπικ και γιόγκα ενώ παραδίδονται μαθήματα γραφικών τεχνών, τραγουδιού, γραμματειακής υποστήριξης, αισθητικής και μακιγιάζ, διατροφολόγους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, τα περιστατικά με αυτοκτονίες κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε  να αναθεωρηθεί ο τρόπος σωφρονισμού, χρησιμοποιώντας νέες σύγχρονες μεθόδους οι οποίες προϋποθέτουν την παραχώρηση αρκετών δικαιωμάτων προς τους κρατούμενους με στόχο, την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων