Το άρθρο συνυπογράφουν οι κ.κ.:
– Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος ″London Metropolitan University″ / Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας
– Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Μεταπτυχιακός Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Τον 20ο αιώνα οι Γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα στο να ψηφίζουν και στο να εκλέγονται, πράγματι, το δικαίωμα πολιτικής ενασχόλησης ήταν ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας και για το λόγο αυτό μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μια ξεκάθαρα προοδευτική κίνηση καθώς οδήγησε σ’ ένα καλύτερο Μέλλον. Ενώ οι Γυναίκες απέκτησαν όλα τα δικαιώματα που συνδέονται με το πρώτο χαρακτηριστικό του πολίτη, δεν έχουν αποκτήσει το δεύτερο που είναι η υποχρέωση στην άμυνα και την εθνική ασφάλεια της χώρας. Οι Γυναίκες δύνανται να φέρουν όπλα κα αυτό το αποδεικνύει όχι μόνο η κομβική συμμετοχή τους σε όλους τους ένοπλους εθνικούς αγώνες της Πατρίδας μας αλλά και η συμμετοχή τους στις ένοπλες συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον Κόσμο! Το 2019 εκλέξαμε Γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Έτσι, σε λιγότερο από 10 χρόνια από σήμερα, λογικό είναι, Γυναίκα Πολίτης της Χώρας μας να διεκδικεί κάθε θέση σε ανώτατες θέσεις των κλάδων των Θεσμικών, Δικαστικών, Πολιτειακών και φυσικά συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό θα είναι το λογικό αποτέλεσμα των αναμφισβήτητων Ικανοτήτων, της Ηγετικότητας, της Ενσυναίσθησης και της Επαγγελματικής Ποιότητας που διαθέτουν οι Γυναίκες του σήμερα (και του πάντα). Σήμερα οι γυναίκες μπορούν και διοικούν παντού! Αξίζει στις ικανότητες που αποδεδειγμένα έχουν!!! Πρέπει να δούμε τα ζητήματα με την οπτική του 21ου αιώνα. Ο/Η στρατιώτης δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Ο/Η στρατιώτης πρέπει να έχει συγκεκριμένες σωματικές και πνευματικές ικανότητες που απαιτεί η ειδικότητα και η αποστολή που ανατίθεται. Η στράτευση των Γυναικών είναι μια γνήσια προοδευτική πράξη που θα φέρει την ισονομία και ισότητα μεταξύ των γυναικών και ανδρών και θα εξαλείψει τα τελευταία κατάλοιπα που έχουν μείνει, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε μια καλύτερη κοινωνία. Είναι πράξη καινοτόμος γιατί ενισχύει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ιδιαίτερα ικανό προσωπικό και ταυτόχρονα κάνει την Άμυνα της Χώρας υπόθεση όλων των Πολιτών της Πατρίδας. Οι Ουκρανές όμως σήμερα τρέχουν να καταταγούν στον στρατό για την πατρίδα τους! Από νωρίς στις πρώτες μέρες τις σύρραξης πολλές Γυναίκες υποβάλλουν αίτηση για επιστράτευση στη πρώτη γραμμή. Σχέδιο ταχείας εθελοντικής κατάταξης γυναικών στο στρατό έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στρατός και αεροπορία. Πολεμούν για τα χώματα τους, το λαό τους, την δημοκρατία τους. ‘’Κάντο όπως’’ η Ουκρανία λοιπόν… οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Εσθονία, η Αρμενία, οι Κούρδοι και φυσικά το Ισραήλ!
Ελληνίδες νεαρές και μεγαλύτερες κυρίες στο Στρατό, Αεροπορία, Ναυτικό. Υπάρχουν χιλιάδες κυρίες εκεί έξω που αξίζουν και αυτό τον ρόλο. Γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις… Yes She Can! Women’s Power in Real Time! Η φράση Γυναίκες στον Στρατό» από μόνη της περιέχει πάρα πολλά διαφορετικά ζητήματα, από τον ζωτικής σημασίας τομέα της Εθνικής Άμυνας μέχρι το πάντα επίκαιρο θέμα της Ισότητας των Φύλων. Κάποτε και μόνο η σκέψη μιας γυναίκας στα χακί φαινόταν παράξενη ωστόσο αυτό έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια, και ειδικά για τις νεότερες γενιές δεν πρόκειται για κάτι αξιοπερίεργο. Oι περισσότεροι άνδρες που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους, τα τελευταια 20 χρόνια, έχουν βρεθεί μπροστά σε ένστολες, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη εξοικείωση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Και μας αρέσει. Why not? Και είναι αποτελεσματικό.