Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

H ομογένεια της Βαρσοβίας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες

Με κατάνυξη καί ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών από την ομογενειακή κοινότητα της Βαρσοβίας, η οποία σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος στη Βαρσοβία πραγματοποίησε Θεία Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου καί Μεθοδίου.

Στη Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής πρεσβείας καί των μελών της Ελληνικής παροικίας, ζητήθηκε καί αναγνώσθηκε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου απο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδίτη κ. Βαρθολομαίο Αντωνίου-Τριανταφυλλίδη, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καί γραμματέα της Ε.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το μήνυμα αγάπης, καί ενότητος του Μακαριωτάτου, σύμφωνα με την ιστορική μαρτυρία καί την Αγιοπνευματική βιοτή, την γνώση καί την δράση των Τριών Φωστήρων της Οικουμένης, χαροποίησε καί ενίσχυσε πνευματικά το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη καί το σεβασμό του προς το Σεπτό πρόσωπο του Μακαριωτάτου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων