Μια συχνή συνήθεια που έχουμε οι περισσότεροι, είναι να τσιμπολογάμε λίγο από το τυρί που έχουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για το κανονικό γεύμα μας -σίγουρα όχι και η πιο υγιεινή και διαιτητική συνήθεια αλλά τι να κάνεις, λιγούρες είναι αυτές. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως μετά το τσιμπολόγημα, οι άκρες του τυριού από το σημείο που κόψαμε αρχίζουν να σκληραίνουν με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που θα πάμε να κόψουμε λίγο, εκείνο το σημείο να μην είναι ιδιαίτερα γευστικό.
Πρόβλημα είπαμε; Κανένα πρόβλημα. Η λύση για να μην σκληραίνει το αγαπημένο σας τυρί σύμφωνα με το queen.gr είναι να αλείφετε ελαφρά τις άκρες που κόψατε με λίγο βούτυρο. Έτσι, την επόμενη φορά, το τυρί σας θα είναι μαλακό και πεντανόστιμο, σαν να το αγοράσατε πριν λίγα λεπτά.