Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Η Άγκυρα προκαλεί ξανά στο Αιγαίο

Σε μία εξαιρετικά προκλητική ενέργεια προέβη για ακόμα μία φορά η Άγκυρα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι», άνοιξε πυρά  εν είδη άσκησης, δύο μίλια μακρυά από το Φαρμακονήσι, παρά την ενημέρωση που έλαβε από το κανονιοφόρο “Νικηφόρος” περί παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς άδεια εκτέλεσης βολών. Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο από την περιοχή.

Οι Τούρκοι πάντως είχαν προειδοποιήσει ότι θα εκτελέσουν πυρά στην περιοχή του Φαρμακονησίου με την Navtex 221/17 ενώ  οι ελληνικές υπηρεσίες είχαν εκδόσει αντι-Navtex με την οποία ενημέρωναν ότι η τουρκική αγγελία με αριθμό 221/17 είναι άκυρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ το πρωί της Παρασκευής, το τουρκικό περιπολικό, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων