Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Η Αίγυπτος επενδύει 45 δις δολάρια και χτίζει νέα πρωτεύουσα!

Σε μια απόφαση σταθμό προχωρά η κυβέρνηση της Αιγύπτου, που ούτε λίγο ούτε πολύ χτίζει… νέα πρωτεύουσα. Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι το Κάιρο, αλλά στόχος είναι αυτό να μην ισχύει τα επόμενα χρόνια.

Με κόστος 45 δισεκατομμύρια δολάρια, η Αίγυπτος προγραμματίζει να μεταφέρει την πρωτεύουσά της. Ο λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί τη “μετακόμιση” είναι ο υπερπληθυσμός του Καΐρου, όπου ζουν 18 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Η νέα πρωτεύουσα θα εκτείνεται σε περισσότερα από 390 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα “φιλοξενεί” περισσότερα από 7 εκατομμύρια ανθρώπους. Θα περιλαμβάνει επίσης 40.000 δωμάτια ξενοδοχείων, 2.000 σχολεία και νοσοκομεία και ένα διεθνές αεροδρόμιο μεγαλύτερο από το Heathrow του Λονδίνου!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια χώρα έχει προχωρήσει σε μια τέτοια… επαναστατική ενέργεια. Η Βραζιλία μετέφερε τη δική της πρωτεύουσα πριν από 50 χρόνια και η Νιγηρία στη δεκαετία του 1990, ενώ η Μιανμάρ ολοκλήρωσε πρόσφατα τη μεταφορά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων