Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Η Air Berlin κατηγορείται για αφερεγγυότητα αλλά οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά

Η Air Berlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταφορέας της Γερμανίας, κατηγορήθηκε για αφερεγγυότητα,, αφού ο κύριος μέτοχος της, η Etihad, δήλωσε ότι δεν θα παρέχει περαιτέρω οικονομική στήριξη. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει συσσωρεύσει χρέη για σχεδόν μια δεκαετία, ανακοίνωσε απώλειες ρεκόρ ύψους 782 εκατ. Ευρώ το 2016.

Οι πτήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν χάρη σε δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση.Ο βασικός ανταγωνιστής της, η Lufthansa, βρίσκεται σε συνομιλίες για να αγοράσει μέρος του ομίλου Air BerlinΟι αριθμοί επιβατών της Air Berlin πέφτουν σταθερά: τον Ιούλιο, η αεροπορική εταιρεία έχασε το ένα τέταρτο των πελατών της σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο μεταφορέας μαστίζεται επίσης από καθυστερήσεις και ακυρώσεις, για τις οποίες αναγκάστηκε να καταβάλει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ.

Σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Brigitte Zypries, δήλωσε ότι το κυβερνητικό δάνειο έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας να συνεχιστούν για τρεις μήνες. Οι πτήσεις στη θυγατρική αεροπορική εταιρεία Niki Air Berlin χαμηλού κόστους συνεχίζονται επίσης κανονικά.

Η κ. Zypries δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Air Berlin και της Lufthansa ήταν καλές και μια συμφωνία με την οποία η Lufthansa αναλαμβάνει μέρος της αφερέγγυας αεροπορικής εταιρείας μάλλον θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων