Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού που αλλάζει τα δεδομένα για τον ΠτΔ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου;

Όλοι το άκουσαν, λίγοι το συνδύασαν. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, θέμα που τέθηκε για πρώτη φορά σε αντίθεση με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο, επηρεάζει έστω και έμμεσα τις ζυμώσεις για την επιλογή του προσώπου που θα προταθεί για την θέση του ΠτΔ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόσωπο που συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες για την θέση, είναι το μοναδικό πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ που συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την κυβέρνηση δηλαδή που έκανε το PSI. Είχε παραιτηθεί μάλιστα από βουλευτής, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως υπουργός.

Μπορεί να είχαν εγερθεί αρκετές ενστάσεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου το τελευταίο διάστημα, ακόμα και με σκληρή αρθρογραφία στην Αυγή, δεν ήταν όμως δείγμα τελικής απόφασης. Ούτε η θέση του Δ. Αβραμόπουλου ως αντιπροέδρου της ΝΔ, ούτε ακόμα η αδιάλειπτη συμμετοχή του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Η ρητορική του δεν είχε προκαλέσει αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με αυτή άλλων υπουργών.

Η αναφορά του πρωθυπουργού όμως συγκεκριμένα στο PSI, προαναγγέλοντας την σύσταση εξεταστικής, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το ενδεχόμενο μιας τέτοιας υποψηφιότητας φαίνεται να απομακρύνεται. Δεν μπορεί να προαναγγέλεις εξεταστική για την μοναδική ενέργεια μιας κυβέρνησης και την ίδια στιγμή να προτείνεις στέλεχος της για ΠτΔ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img