Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Η απίστευτη ιστορία της Wall Street (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Wall Street και η οικονομική περιοχή στο κάτω Manhattan είναι το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου. Ποιο είναι όμως το… μυστικό της;

Το Business Insider παρουσιάζει την ιστορία της Wall Street, όπου σύμφωνα με αυτήν, η περιοχή ονομάστηκε έτσι λόγω ενός τείχους που είχε ανεγερθεί από τους Δανούς τον 17ο αιώνα για να προφυλάσσει την περιοχή από ανεπιθύμητους επισκέπτες. Το τείχος καταστράφηκε από τους Βρετανούς το 1699.

Πάνω από το χρηματιστήριο υπάρχει ένα μαρμάρινο άγαλμα, βάρους 90 τόνων το οποίο τοποθετήθηκε εκεί το 1903. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να φθείρεται και έγιναν οι σχετικές επιδιορθώσεις.

Ήταν το 1920 όταν μια άμαξα γεμάτη εκρηκτικά εξερράγη στη συμβολή της Wall Street με την Broad Street στις 16 Σεπτεμβρίου. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό 400. Ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ. Ένα τμήμα του κτιρίου που σήμερα στεγάζει τον οικονομικό κολοσσό JP Morgan δεν επισκευάστηκε ποτέ.

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο γίνονται αρχικά κάτω από αυτό το δέντρο στη Wall Street, μέχρι την επίσημη ίδρυση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Tέλος το 1711 άρχισε να λειτουργεί η αγορά δούλων στη Wall Street. Λειτούργησε για 50 χρόνια, καθώς η Νέα Υόρκη ήταν μία από τις τελευταίες πολιτείες των ΗΠΑ που κατήργησαν τη δουλεία.

σχετικα αρθρα

192 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img