Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Η Apple αυξάνει τα κέρδη της… ενώ πουλά όλο και λιγότερα iPhone

Η Apple πούλησε λιγότερα από το αναμενόμενο iPhones το πιο πρόσφατο τρίμηνο, ωστόσο οι υψηλότερες τιμές πώλησης οδήγησαν τον τεχνολογικό κολοσσό σε θετικά αποτελέσματα, μεγαλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC.

Όπως ανακοίνωσε αργά χθες η εταιρεία, πούλησε 41,3 εκατ. iPhones για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, μόλις κατά 1% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η μέση τιμή των iPhones ανήλθε στα 724 δολάρια, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 694 δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρία, το μοντέλο iPhone X, αξίας 999 δολαρίων, που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρέμεινε το πιο δημοφιλές μοντέλο iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο και καθόρισε τις υψηλότερες τιμές πώλησης. Τις επιδόσεις της εταιρίας στήριξε και η ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά 31% από την μονάδα υπηρεσιών της Apple, που περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως η App store, η Apple Music και η Apple Pay.

Συνολικά τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρίας κατέγραψαν άλμα 17% σε ετήσια βάση στα 53,3 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 11,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η μετοχή της κατέγραψε άλμα άνω του 3% στη μετασυνεδριακή της διαπραγμάτευση, οδηγώντας την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Apple ένα βήμα πιο κοντά στο επίπεδο του 1 τρισ. δολαρίων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων