Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Η Αριστερή Πλατφόρμα προετοιμάζεται για την σύγκρουση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζουν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ενόψει του επόμενου διαστήματος στο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμετέχει σε εκδήλωση της Αρ. Πλατφόρμας και να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο αλλά και τον Δημήτρη Στρατούλη να εκφωνεί εχθές ομιλία στο Βόλο, είναι γεγονός ότι η Αριστερή Πλατφόρμα βρίσκεται σε προσπάθεια συσπείρωσης των διαφωνούντων.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ακόμη και αν δεν υπάρξουν διαγραφές ή πειθαρχικές διαδικασίες, τα στελέχη της Πλατφόρμας ετοιμάζουν κάποιο νέο πολιτικό σχηματισμό αφού θα βρεθούν εκτός πολιτικού σκηνικού μετά την καταψήφιση της συμφωνίας στη  Βουλή.

Με το Μέγαρο Μαξίμου να μελετά ως πολύ πιθανό πλέον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα βρίσκονται στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας αυτή την προοπτική μπροστά τους βρίσκονται σε έντονες διεργασίες εσωτερικού προγραμματισμού αλλά και εξωστρεφών δράσεων, εξ ου και οι συχνές εκδηλώσεις και ομιλίες όπως οι παραπάνω.

Το κλίμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη προεκλογικό. Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο μεγάλο μέρος των διαφωνούντων θα προσχωρήσει στο νέο σχηματισμό και τι θα καταγράψει ποιοτικά την προεκλογική περίοδο και ποσοτικά την ημέρα που οι έλληνες θα ξαναπάνε στις κάλπες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων