Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Η αριστερή τρομοκρατία στα Πανεπιστήμια…

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας,

Εδώ και 40 χρόνια βιώνουμε την αριστερή και ακροαριστερή τρομοκρατία μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Με τα προσχήματα των λαϊκών αγώνων, της κοινωνικής αγανάκτησης, της «αθώας» φοιτητικής αντίδρασης, του νεανικού αγωνιστικού πνεύματος οι αριστεροί έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας. Η βία «βαφτίζεται» αγανάκτηση και έτσι νομιμοποιείται…

Φοιτητές ή καθηγητές ξυλοκοπούνται, απειλούνται και στοχοποιούνται ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις δολοφονικών επιθέσεων. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) κυριαρχεί η ανομία. Τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε μέρη παραβατικότητας με το πρόβλημα να αρχίζει από φθορές και κλοπές και να φτάνει ως την διακίνηση ναρκωτικών ή την παρασκευή εκρηκτικών υλών (των λεγόμενων εμπρηστικών βομβών μολότωφ).

Οποιοσδήποτε διαφωνεί αμέσως είναι ο επόμενος στόχος. Οποιοσδήποτε εκφράζει μια άλλη άποψη είναι το επόμενο θύμα. Αν λόγου χάρη θεωρήσεις πως η κατάληψη δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της παιδείας γίνεσαι στιγμιαία το «μαύρο πρόβατο». Ο κόκκινος φασισμός αναλαμβάνει δράση. Η προπαγάνδα και η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς έχουν διαμορφώσει τα ΑΕΙ- ΤΕΙ σε χώρους που η αντίθετη άποψη ακόμα και εάν αυτή εκφράζεται τεκμηριωμένα και με ευπρέπεια είναι ποινικοποιημένη. Οτιδήποτε που αντιλέγει σε όσα υποστηρίζουν οι αριστεροί είναι φασιστικό, ακροδεξιό και όλα τα ωραία επίθετα που στολίζουν οι αριστεροί τους αντιφρονούντες.

Στην μάχη των πανεπιστημίων τον πρώτο λόγο έχουν τα αυτόνομα αντιεξουσιαστικά σχήματα ενώ ακολουθούν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ήτοι η Αριστερή Ενότητα και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση . Φυσικά θα ήταν τραγική παράλειψη μας να μην αναφέρουμε και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του ΚΚΕ.

Ίσως να θεωρηθεί ακραίο αυτό που γράφουμε. Καλούμε όμως τον οποιοδήποτε που διαβάζει τα γραφόμενα μας και διαφωνεί με αυτά να πάει σε μια γενική συνέλευση κάποιου τμήματος και να μιλήσει εκφράζοντας την άλλη άποψη. Ας αναφερθεί δηλαδή στο γεγονός πως η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας. Στην καλύτερη θα την γλιτώσει με μερικές κλωτσιές ενώ στην χειρότερη οι «προοδευτικοί» θα τον στείλουν μερικές μέρες να «ξεκουραστεί» σε κάποιο νοσοκομείο μπας και αλλάξει απόψεις. Και στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες και με κακοποιούς.

Σε αυτή λοιπόν, την δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι είμαστε στα ΑΕΙ η απάντηση των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών είναι από ανύπαρκτη λόγω της αδιαφορίας που κυριαρχεί μέχρι και συνένοχη αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι καθηγητές λειτουργούν σε ρόλο καθοδηγητή. Ναι καλά διαβάσατε. Οι άνθρωποι που πληρώνουμε φροντίζουν να δηλητηριάζουν συνειδήσεις και να θεωρούν ηθικές και νόμιμες τις πράξεις βίας αντί να προσπαθήσουν να τις αποτρέψουν.

Από την άλλη πλευρά όσοι διανοηθούν να αντιδράσουν είναι οι «δοσίλογοι», οι «παρακρατικοί της Ασφάλειας» οι άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν τροχοπέδη στην προαγωγή των αριστερών ιδεών… Πρέπει λοιπόν να τους δοθεί ένα σκληρό μάθημα που τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημα τους.  Θα φροντίσουν να τους πυρπολήσουν το αυτοκίνητο, να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους στο περιβόητο Indymedia ή ακόμα και να τους δείρουν αφού αυτή η βία είναι η «καλή» βία των αριστερών επαναστατών.

Κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Η εφαρμογή του νόμου είναι άγνωστη λέξη. Ως εκ τούτου, η κατάσταση συνεχίζεται και οι δράστες αποθρασύνονται ακόμα περισσότερο. Εξ άλλου, η σοφή λαϊκή ρήση «δώσε θάρρος στον χωριάτη» να σ’ ανέβει στο κρεβάτι βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.  Εφόσον λοιπόν, κυριαρχεί η ανομία τότε ποιος ο λόγος οι συγκεκριμένοι να αναθεωρήσουν τις δολοφονικές πρακτικές τους;

Την απάντηση σε όλα αυτά τα οδυνηρά γεγονότα που ντροπιάζουν την εικόνα των πανεπιστημίων είναι η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δικαστικές αρχές που μέσω του εκτελεστικού οργάνου που είναι η αστυνομία πρέπει να επέμβουν και να καταστείλουν την ανομία. Το θέμα είναι πολιτικό. Κατά πόσον λοιπόν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα βίας; Κατά πόσον υφίσταται η δέουσα κυβερνητική αποφασιστικότητα ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος;

Δυστυχώς, η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει και είναι επιτακτική η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες πριν να είναι αργά και θρηνήσουμε θύμα… Ας όψεται όμως η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς και οι όσοι την νομιμοποίησαν εκ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων