Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Η ατυχής δήλωση του Τσίπρα

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Χθες κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας υπέπεσε σε ένα μεγάλο εθνικό σφάλμα. Αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει μια διζωνική- δικοινοτική λύση. Ξεχνάει άλλωστε ότι η διζωνική- δικοινοτική λύση ήταν ο πυρήνας του σχεδίου ΑΝΑΝ το οποίο απέρριψε πανηγυρικά ο κυπριακός ελληνισμός το 2004. Λησμονεί πως η διζωνική- δικοινοτική λύση είναι πάγια θέση της Τουρικής εξωτερικής πολιτικής. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μια μορφή εδαφικής και κρατικής “λύσης”, που εδώ και χρόνια ηγέτες, αρχηγοί κομμάτων, συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις στην Κύπρο συζητούν και με την ισχύ του κύρους και της θέσης τους επίμονα ζητούν να εφαρμοσθεί. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα από τα Εθνικά μας ζητήματα, το Κυπριακό πρόβλημα.

H διζωνική- δικοινοτική είναι μια λύση:

  1. Επικίνδυνη. Με αυτόν τον τρόπο δίνει χρυσή ευκαιρία στους τουρκοκύπριους να επιδιώξουν στο μέλλον απόσχιση και δυο κράτη, –οριστική διχοτόμηση- με πιθανό αποτέλεσμα ένα νέο πόλεμο.
  2. Άδικη. Καθότι νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της βάρβαρης Τούρκικης εισβολής. Επιπλέον, δεν επιτρέπει την επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων στις ιδιωτικές τους περιουσίες.
  3. Δυσλειτουργική. Αφού δημιουργεί πολύπλοκους μηχανισμούς στη λειτουργία του κράτους, όσον αφορά την λήψη αποφάσεων, γεγονός που θα καθιστά τρομερά δύσκολη έως και ανύπαρκτα λειτουργική την “συγκυριαρχία των δύο κοινοτήτων ή κρατιδίων”, όπως τολμούν να αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κατεχόμενα εδάφη της.
  4. Αντιδημοκρατική. Διότι καταργεί την δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος = μια ψήφος», εξισώνοντας έτσι το 18% των τουρκοκυπρίων με το 82% των Ελληνοκυπρίων. Ουσιαστικά νομιμοποιύμε τον επικοισμό.

Ως εκ τούτου η Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία αποτελεί μια θνησιγενή «λύση» που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου. Οι συνέπειες αυτής της λύσης θα είναι τραγικές για τον ελληνισμό και τα εθνικά συμφέροντα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων