Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει (με προπονητή)

Τα οκτώ γκολ της Μπαρτσελόνα στο φιλικό με την Σάντος και τα επτά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λεβάντε θα μπορούσαν να ήταν εντυπωσιακά αποτελέσματα και στη μεταβατική εποχή από τον Γκουαρδιόλα στον Τάτα Μαρτίνο.

Ακόμη και πέρσι, όταν το στιλ είχε αρχίσει να ξεφτίζει, οι Καταλανοί είχαν τέτοιες εκρήξεις χάρη στην τεράστια κλάση των παικτών τους και στη φόρα από τα προηγούμενα.

Η εμφανής διαφορά, πλέον, με το νέο Αργεντινό προπονητή είναι ότι υπάρχει σαφής φιλοσοφία στο γήπεδο και συγκεκριμένος στόχος: να επιστρέψει η Μπαρτσελόνα σε αυτό που έκανε μέχρι πριν από δύο χρόνια και λατρεύτηκε από την ποδοσφαιρική υφήλιο.

Ο Μαρτίνο έχει δώσει ξανά έμπνευση στην ομάδα, όπως και σχέδιο. Το οποίο δεν έχει τους περσινούς πειραματισμούς, διατηρεί πολλά στοιχεία από την Μπαρτσελόνα του Πεπ και κυρίως έχει βασικό άξονα την επιθετική άμυνα και τη μεγάλη κατοχή της μπάλας.

HTML tutorial

Ο ικανότατος κόουτς δεν δίστασε να κρατήσει για ώρα εκτός αγώνα τον Νεϊμάρ, να αποσύρει για φρεσκάρισμα τον Μέσι, να χρησιμοποιήσει ευλαβικά το 4-3-3 με τους παίκτες στις κανονικές θέσεις τους, να μη βάλει καθόλου τον Ινιέστα. Να δείξει εξ αρχής ότι όλοι συμμετέχουν στο rotation, ακόμη κι εκείνοι που είναι λίγο πιο πάνω σε λάμψη από τους υπόλοιπους αστέρες τους γαλαξία.

Ο Τάτα θέλει να πάρει πολλά από τον Φάμπρεγας δίχως να τον ταλαιπωρεί σε άσχετους επιθετικούς ρόλους, θέλει να αξιοποιήσει τον Σάντσες που δεν έχει δώσει έως τώρα όσα περίμενε η Μπάρτσα, θέλει να ξαναβάλει γερά στο «παιχνίδι» τον Πέδρο, θέλει να δώσει χρόνο και εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν να παρουσιάσει ξανά την Μπαρτσελόνα των πρόσφατων χρόνων.

Ο Μέσι και ο Νεϊμάρ είναι εγγυήσεις για το θέαμα, η ετοιμότητα και η σωστή διαχείριση τόσο των δύο μεγάλων σταρ, όσο κυρίως των υπολοίπων άσων αποτελεί ανάγκη για να ξαναπαίξει η Μπαρτσελόνα όπως με τον Γκουαρδιόλα. Κι ο Τάτα Μαρτίνο δείχνει από την αρχή ότι είναι ιδανικός για να καθοδηγήσει την επιχείρηση της μεγάλης επιστροφής. Πολύ απλά γιατί είναι ένας πολύ καλός, κανονικός προπονητής. Ομάδες με αυτόματο πιλότο δεν υπάρχουν, ούτε καν η Μπαρτσελόνα των υπερηχητικών πτήσεων…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων