Σπιτική, εύκολη, πεντανόστιμη και υγιεινή, μιας και είναι χωρίς χρωστικές, η ταραμοσαλάτα αποτελεί τη νηστίσιμη βασίλισσα της Σαρακοστής. Μια συνταγή που θα απολαύσετε με φρέσκια, ζεστή λαγάνα!
Υλικά συνταγής
400 γραμμάρια ψωμί,
μπαγιάτικο σταρένιο (ή χωριάτικο)
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταραμά λευκό
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κρεμμύδι
500 ml λάδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Πολύ αργά (σταγόνα –σταγόνα) και με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.
Πηγή: imommy.gr