Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Η Βίκη Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο. Μητέρα και αδερφός φοβούνται για τη ζώη της

Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Εχθές τα βράδυ, η Βίκη Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου βρισκόταν έγκλειστη λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ένα πιθανό σενάριο για την διαφυγή της είναι ότι κατάφερε να πάρει τα κλειδιά από κάποιο φρουρό. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισίδωρου Πρώιου, προέδρου του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, στο MEGA, η κα Σταμάτη φυλασσόταν σε τρεις βάρδιες από φρουρούς, οι οποίοι είχαν και τα κλειδιά του κελιού της.

Μόλις μία μέρα πριν, είχε απορριφθεί αίτημά της για αποφυλάκιση. Ένας εκ των δικηγόρων της, ο κ. Ραγκούσης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι η ίδια μετά την απόρριψη του αιτήματος του είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Η μητέρα και ο αδερφός της από το ίδιο βήμα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη ζωή της. Η κα Γεωργία και ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης απεύθυναν έκκληση προς την κα Σταμάτη να επιστρέψει οικειοθελώς στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα πρόκειται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για τα αίτια και της συνθήκες απόδρασης της καταδικασμένης για κακουργήματα συζύγου του πρώην υπουργού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων