Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Η Βόρεια Κορέα προτίθεται να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στη Νότια Κορέα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Με επιστολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιανγκ Γκον, προτάθηκε η αποκλιμάκωση των τόνων ανάμεσα στα δύο κράτη. Στην επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας της Β. Κορέας αναφέρεται ότι η συνεχιζόμενη προπαγάνδα κατά της Β. Κορέας από τα νοτιοκορεατικά μέσα αποτελεί κήρυξη πολέμου, ωστόσο η Πιονγκ Γιανγκ είναι πρόθυμη «να προσφέρει μία έξοδο προκειμένου να διευθετηθεί η παρούσα κατάσταση και να βελτιωθούν οι σχέσεις», όπως ανέφερε το υπουργείο ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, η Ν. Κορέας εξαπέλυσε δεκάδες βολές πυροβολικού προς την κατεύθυνση της Β. Κορέας μετά την εκτόξευση οβίδων που δέχθηκε από το Βορρά. Οι οβίδες ήταν απάντηση της Βορείου Κορέας στις εκπομπές εναντίον της Πιον Γιανγκ.

Η κίνηση αυτή αν και μικρή είναι ιστορικής σημασίας για τις σχέσεις των δύο κρατών αφού η συνήθης προκλητική στάση της Βορείου Κορέας φαίνεται να αλλάζει ζητώντας ως αντάλλαγμα να κοπάσει η προπαγάνδα στα Μέσα Ενημέρωσης του Νότου εναντίον της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων